NTPC, GROUP -D, JE ASKED QUESTION - Everydays Gk

Everydays Gk

Daily Current Affairs of Every Days

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

Wednesday, November 20, 2019

NTPC, GROUP -D, JE ASKED QUESTION

๐Ÿ†NTPC, GROUP -D, JE ASKED QUESTION ๐Ÿ†


 1) Best Electric Conductor?  (Best electric conductor)
 Ans: Silver

 2) The best electric and head insulator?
 Ans: Diamond

 3) Pyrometer used for what?
 Ans: High Temp

 4) Unit of Latent Heat
 Ans: J / Kg

 5) Examples of primitive signs?  (Scalor examples)
 Ans: Length, Weight, Time, Temparature

 6) Examples of Vector Signs?  (Vector examples)
 Ans: Force, Velocity, Displacement

 7) Light intensity criterion?  (Light Intensity Unit)
 Ans: Candela

 8) Momentum (P) is the product of?
 Ans: Mass and Velocity

 9) The strength of the planets and tilt around the sun?
 Ans: Centripital force

 10) Color gem, mix, bus travel, buttermilk and molasses are of which strength?
 Ans: Centrifugal force

 11) Surface Tension Unit
 Ans: N / m

 12) What is used to measure the altitude of planes?
 Ans: Altimeter

 13) The principle behind flying calendar pages, roofing, and plane flying?
 Ans: Bernoulli principle

 14) Where is the value of the number g number highest and lowest?
 Ans: Poles, Equator.

 15) Hydrogen bomb operation What action?
 Ans: Nuclear Fusion

No comments:

Post a Comment

Please do not enter any spam link in the comment box.

Post Top Ad