STATIC GK Q & A – NOVEMBER 2019 Part 1 - Everydays Gk

Everydays Gk

Daily Current Affairs of Every Days

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

Saturday, December 14, 2019

STATIC GK Q & A – NOVEMBER 2019 Part 1

         STATIC GK Q & A – NOVEMBER 2019


1. Bir Aishvan Wildlife sanctuary is located in which state?
Answer – Punjab

2. Where is the headquarter of the Indian Space Research Organisation (ISRO) located?
Answer - Bengaluru, Karnataka

3. Who is the Chairman of the Dhanlaxmi Bank?
Answer - Mr. Sanjeev Krishnan

4. Who is the Prime Minister of the United Arab Emirates (UAE)?
Answer - Mohammed bin Rashid Al Maktoum

5. When was Mission Indhradhanush launched?
Answer - 25 December 2014

6. Who is the Minister of coal & mines, and parliamentary affairs?
Answer - Prahlad Singh Joshi

7. What is the tagline of Canara Bank?
Answer - Together We Can

8. Clouded Leopard National Park is located in which state?
Answer – Tripura

9. NTPC (formerly National Thermal Power Corporation Limited) is corporated under which
Act?
Answer - Companies Act 1956

10. Name the Sponsor bank of Tripura Gramin Bank?
Answer - United Bank of India (UBI)

11. Sardar Patel Zoological Park is located in which state?
Answer – Gujarat

12. Lakshya Sen is associated with which sport?
Answer – Badminton

13. What is the tagline of the IndusInd Bank?
Answer - We make you feel richer

14. Where is the headquarter of the United World Wrestling(UWW) located?
Answer - Lausanne, Switzerland

15. Who is the Secretary-General of Organisation for Economic Co-operation and
Development(OECD)?
Answer - José Ángel Gurría

16. Monika was in news recently, she is associated with which sport?
Answer – Hockey

17. In which state, Museum for Keeladi artifacts will be set up?
Answer – Tamil Nadu

18. What was the tagline of Allahabad Bank?
Answer - A tradition of trust

19. Where is the headquarter of the Association of South East Asian Nations(ASEAN) located?
Answer - Jakarta, Indonesia

20. Who is the President of the World Economic Forum(WEF)?
Answer - Santanu Chowdhury

21. Where is the headquarter of the United Nations Conference on Trade and Development
(UNCTAD) located?
Answer - Geneva, Switzerland

22. Melanie Jones is associated with which sport?
Answer – Cricket

23. What is the Capital and Currency of Sudan?
Answer - Capital- Khartoum & Currency- Sudanese pound

24. What is the tagline of the Ujjivan Small Finance Bank ?
Answer - We believe in your belief

25. Chandoli National Park is located in which state?
Answer - Maharashtra

26. First monkey park of Karnataka will be set in which city?
Answer – Shivamogga, Karnataka

27. Where is the headquarter of the World Boxing Organization (WBO) located?
Answer - San Juan, Puerto Rico

28. Who is the Prime Minister of Australia?
Answer - Scott Morrison

29. What is the Capital and Currency of Guinea?
Answer – Capital- Conakry & Currency- Guinean franc

30. Who is the Managing Director of Bajaj Allianz General Insurance?
Answer - Tapan Singhel

31. Which country is associated with Danakil Depression?
Answer – Ethiopia

32. Kalapani territory which was in news is located in which Indian state?
Answer – Pithoragarh district, Uttarakhand

33. Who is the President of the United Arab Emirates(UAE)?
Answer - Khalifa bin Zayed Al Nahyan

34. What is the tagline of the Central Bank of India?
Answer - Central to you since 1911, Build A Better Life Around Us

35. Who is the Managing director of Export-Import (Exim)Bank?
Answer - David Rasquinha

36. How many member countries are there in the Bay of Bengal Initiative for Multi-Sectoral
Technical and Economic Cooperation(BIMSTEC)?
Answer - 7

37. Who is the Chief of the Naval Staff (CNS) of the Indian Navy?
Answer - Admiral Karambir Singh

38. Who is the Chair Person of the Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC)?
Answer - Pranab Kumar Das

39. How many Deputy Governors are there is Reserve Bank of India(RBI)?
Answer – 4

40. What is the Capital and Currency of Mauritius?
Answer - Capital-Port Louis Currency- Mauritian rupee

41. Who is the Director-General of United Nations Educational, Scientific and Cultural
Organization(UNESCO)?
Answer – Audrey Azoulay

42. Who is the President of the All India Football Federation (AIFF)?
Answer - Praful Patel

43. When was the National Aeronautics and Space Administration(NASA) founded?
Answer - 29 July 1958

44. What is the Capital and Currency of Bolivia?
Answer - Capital- Sucre & Currency- Bolivian Boliviano

45. How many member countries are there in the Indian Ocean Rim Association (IORA)?
Answer – 22 Member Countries

46. What is the tagline of the State Bank of India (SBI)?
Answer - The banker to every Indian; With you all the way; Purely banking nothing else; The
nation banks on us.

47. India’s largest inland saltwater lake, Sambhar Lake is located in which state?
Answer – Rajasthan

48. When was the Reserve of India (RBI) formed?
Answer - 1 April 1935

49. Where is the headquarter of the Badminton World Federation (BWF) located?
Answer - Kuala Lumpur, Malaysia

50. Who is the Chairman of Indian Oil Corporation Limited (IOCL)?
Answer – Sanjiv Singh

No comments:

Post a Comment

Please do not enter any spam link in the comment box.

Post Top Ad