STATIC GK Q & A – NOVEMBER 2019 Part 2 - Everydays Gk

Everydays Gk

Daily Current Affairs of Every Days

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

Saturday, December 14, 2019

STATIC GK Q & A – NOVEMBER 2019 Part 2

           STATIC GK Q & A – NOVEMBER 2019


51. Who is the Chief Executive Officer(CEO) of the International Cricket Council(ICC)?
Answer - Manu Sawhney

52. What is the Capital and Currency of Bolivia?
Answer – Capital- Sucre & Currency- Bolivian Boliviano

53. How many permanent members are there in the Association of Southeast Asian
Nations(ASEAN)?
Answer - 10

54. Where is the headquarter of the National Aeronautics and Space Administration (NASA)
located?
Answer – Washington D.C., United States

55. Who is the Chairman of the G20 (or Group of Twenty) international forum?
Answer - Shinzo Abe

56. What is the Capital and Currency of Tonga?
Answer - Capital- Nuku’alofa Currency- Tongan paʻanga

57. Who is the Chief of the Naval Staff (CNS)?
Answer – Karambir Singh

58. Where is the headquarter of the National Bank for Agriculture and Rural Development
(NABARD) located?
Answer – Mumbai

59. Who is the Administrator of the United Nations Development Programme (UNDP)?
Answer - Achim Steiner

60. Who is the governor of Bihar?
Answer - Phagu Chauhan

61. Vaippar river, which was in news recently is located in which state?
Answer – Tamil Nadu

62. Hayabusa2 spacecraft is associated with which country?
Answer – Japan

63. Wayanad Wildlife Sanctuary (WWS) & Chinnar Wildlife Sanctuary was in news recently, it is
situated in which state?
Answer – Kerala

64. Name the world's oldest captive white rhino, which passed away recently in French zoo?
Answer – Sana

65. Who is the Chief Executive Officer (CEO) of UIDAI (Unique Identification Authority of
India)?
Answer - Pankaj Kumar

66. Nagarjunasagar Srisailam Tiger Reserve (NSTR) is located in which state?
Answer - Andhra Pradesh

67. Satpura Tiger Reserve (STR) is located in which state?
Answer – Madhya Pradesh

68. Who is the Chairman of the Press Council of India (PCI)?
Answer – Chandramauli Kumar Prasad

69. What is the Capital and Currency of Spain?
Answer - Capital- Madrid & Currency- Euro

70. What is the tagline of Karnataka Bank?
Answer - Your Family Bank, Across India

71. Jayakwadi dam is located in which state?
Answer - Aurangabad, Maharashtra

72. Where will the final match of 2020 Union of European Football Associations (UEFA)
European Football Championship scheduled?
Answer – Wembley Stadium in London

73. Harmeet Desai is associated with which sport?
Answer – Table Tennis

74. Where is the headquarter of the Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) located?
Answer - Beijing, China

75. When was the Election Commission of India(ECI) formed which is celebrated as National
Voter’s day?
Answer - 25 January 1950

76. Which ministry will usually release the Consumer Expenditure Survey?
Answer - Ministry of Statistics, Planning and Project Implementation (MoSPI)

77. Mahaveer Harina Vanasthali National Park is located in which state?
Answer – Telangana

78. Who is the Executive Director of the United Nations Children’s Fund(UNICEF)?
Answer - Henrietta H. Fore

79. Where is the headquarter of Sundaram Finance Ltd located?
Answer - Chennai, Tamil Nadu

80. Where is the headquarter of the Bill & Melinda Gates Foundation(BMGF) located?
Answer - Seattle, Washington, United States

81. Dudhwa National Park is located in which state?
Answer - Uttar Pradesh

82. Chris Lynn is associated with which country?
Answer – Cricket

83. Who is the President of Brazil?
Answer - Jair Bolsonaro

84. How many member countries are there in the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)?
Answer – 10. (They are Indonesia, Thailand, Singapore, Malaysia, the Philippines, Vietnam, Brunei,
Cambodia, Myanmar (Burma), and Laos).

85. Who is the Managing Director(MD) and Chairman of National Thermal Power Corporation
(NTPC)?
Answer - Gurmeet Singh

86. Who is the President of the United Nations General Assembly?
Answer - Tijjani Muhammad-Bande

87. Where is the headquarter of the World Customs Organisation(WCO)?
Answer - Brussels, Belgium

88. Who is the chairman of the Securities and Exchange Board of India(SEBI)?
Answer - Ajay Tyagi

89. What is the Capital and Currency of Finland?
Answer – Capital- Helsinki & Currency- Euro

90. Who is the Chairman & Managing director of Dewan Housing Finance Limited (DHFL)?
Answer - Kapil Wadhawan

91. Gudavi Bird Sanctuary is located in which state?
Answer – Karnataka

92. Where is the headquarter of OECD (Organisation for Economic Co-operation and
Development) located?
Answer - Paris, France

93. Kalaburagi Airport is located in which state?
Answer – Karnataka

94. What are all the Quad countries?
Answer - India, United States, Japan, and Australia

95. Where is the headquarter of IEA (International Energy Agency) located?
Answer - Paris, France

96. Which autonomous region of Papua New Guinea is set to become the world's newest
nation?
Answer – Bougainville

97. Expand AEOI, which was in the news recently?
Answer - Automatic Exchange of Information(AEOI)

98. Who is the head of the United Nations Population Fund(UNFPA)?
Answer - Dr. Natalia Kanem

99. Where is the Secretariat of the Association of Southeast Asian Nations(ASEAN) located?
Answer - Jakarta, Indonesia

100. Who is the Secretary-General of the Shanghai Cooperation Organisation (SCO)?
Answer - Vladimir Norov

No comments:

Post a Comment

Please do not enter any spam link in the comment box.

Post Top Ad