STATIC GK Q & A – NOVEMBER 2019 Part 3 - Everydays Gk

Everydays Gk

Daily Current Affairs of Every Days

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

Saturday, December 14, 2019

STATIC GK Q & A – NOVEMBER 2019 Part 3

            STATIC GK Q & A – NOVEMBER 2019


101. Lakshya Sen is associated with which sport?
Answer – Badminton

102. Mithila jing king jri or living root bridges — aerial bridges was in news recently, it is
located in which state?
Answer – Meghalaya

103. Name the airport that introduced India’s first 'FASTag Parking' for its customers?
Answer - GMR Hyderabad International Airport Limited (GHIAL)

104. How many district co-operative banks are merged together to form Kerala bank?
Answer – 13

105. Who is the director-general of the World Health Organisation(WHO)?
Answer - Tedros Adhanom

106. Mahadayi river originates from __________?
Answer - Western Ghats

107. What is the Capital and Currency of Uzbekistan?
Answer - Capital- Tashkent & Currency- Uzbekistani soʻm

108. Who is the Managing Director (MD) & Chief Executive Officer (CEO) of IndiaFirst Life
Insurance?
Answer - Ms.R.M. Vishakha

109. Who is the Secretary-general of the United Nations World Tourism Organisation (UNWTO)?
Answer - Zurab Pololikashvili

110. Sanjay Gandhi National Park is located in which state?
Answer – Maharashtra

111. Panna Tiger Reserve (PTR) was in news recently, it is located in which state?
Answer - Madhya Pradesh

112. Corbett Tiger Reserve was in news recently it is located in which state?
Answer – Uttarakhand

113. What is the Capital and Currency of Israel?
Answer - Capital: Jerusalem & Currency: Israeli new shekel

114. Who is the Director of the Satish Dhawan Space Centre(SDSS)?
Answer - Arumugam Rajarajan

115. Where is the headquarter of the National Payments Corporation of India(NPCI) located?
Answer - Mumbai, Maharashtra

116. Atapaka Bird Sanctuary is located in which state?
Answer – Andhra Pradesh

117. Biju Patnaik Hockey Stadium is located in which state?
Answer - Rourkela, Odisha

118. Who is the chairperson of G20 (Group of 20) for the year 2019?
Answer - Shinzō Abe

119. What is the Capital and Currency of Chile?
Answer - Capital- Santiago & Currency- Chilean peso

120. When was Pradhan Mantri Awas Yojana Urban (PMAY-U) launched?
Answer – June 2015

121. Upcoming airport in the north Bihar town of Darbhanga will be named after which
Maithili poet?
Answer – Vidyapati

122. Name the largest freshwater lake in Northeast?
Answer - Loktak Lake

123. Vijender Singh is associated with which sport?
Answer – Boxer

124. Where is the Fédération Internationale de Football Association (FIFA) located?
Answer - Zurich, Switzerland


125. Tally Valley Wildlife Sanctuary is located in which state?
Answer - Arunachal Pradesh

126. Who is the chairman of the International Cricket Council (ICC)?
Answer - Shashank Manohar

127. Who is the Director-General of the National Statistical Office (NSO)?
Answer - Vijay Kumar

128. Where is the headquarter of the Securities and Exchange Board of India (SEBI) located?
Answer – Mumbai, Maharashtra

129. What is the tagline of Bank of Baroda?
Answer - India’s International Bank

130. Bureau of Indian Standards (BIS) works under which ministry?
Answer - Ministry of Consumer Affairs, Food, and Public Distribution

No comments:

Post a Comment

Please do not enter any spam link in the comment box.

Post Top Ad